• Štvorizbový byt v Sky Parku

    Three bedroom residence in Sky Park

    Luxurious residence in one of the most prominent neighbourhoods in Slovakia.

Residence with a view

Sky Park in Bratislava, designed by the internationally renowned architectural studio of Zaha Hadid architects, offers its residents some of the most unforgettable views of the city. What made our client’s apartment, for which we designed the interiors, uniquely interesting, was the fact that its windows grant a view of almost all of Bratislava’s landmarks – Bratislava Castle, St. Martin’s Cathedral, Kamzík TV Tower, SNP Bridge, monument at Slavín together with the surrounding area’s landscape. This extraordinary view is easily the apartment's most interesting feature, therefore when creating the interior’s design, we did our best to really accentuate and compliment it.

Kitchen and living room

The kitchen with the dining area and the living room are situated in one common open space. This area has been designed in such a way that the residents can fully take pleasure in the view offered by the large windows. The cooking range is situated on the kitchen island with a fully integrated extractor fan, thus one’s view is never obstructed by a range hood. Large-scale ceramic backsplash is an interesting touch in the kitchen, as it has an attractive stone-like pattern in colours, which compliment the rest of the interior really well.

Living room is dominated by a sofa with a luxurious leather finish. Selected natural leather has a bolder, furrowed surface and colour-wise, shade for shade, it matches the walnut veneer. In order to parallel the interior with the rounded exterior architecture of the building, we rounded off the corner near the entertainment centre utilizing bend drywall, which greatly softens the interior. Other moveables and lighting in the daytime living area accentuate the design of the interior and they are wonderful design pieces from brand such as Muuto, Gubi or Bolia.

Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku

122 m2

living space

4

months to design

5

months to deliver

122 m2

living space

4

months to design

5

months to deliver

Entrance and hallway

The aforementioned removal of the obsolete partition wall and taking advantage of a series of mirrors, as well as well-designed artificial lighting, helped ensure that the hallway is now bright and full of light. Luxurious materials from the daytime living area can also be found in the hallway and in the entrance area. This elevates them to dignified and highly representative spaces, ideally suited for our client to welcome her guests and visitors. Meticulously thought-out bespoke furniture provides a lot of storage space. For instance, in the hallway, on the backside of the tall kitchen counter cabinets, is a full-length shoe cabinet. Furniture panelling with concealed cabinet doors unifies the look of the hallway, creates a neat, clean appearance and visually connects the hallway with the living room as if they were one.

Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku

Materials

The client clearly specified to us that she does not wish for much white or black colour in the apartment and for this reason we chose a base pallet of materials in brownish and cream-coffee shades. The most dominant material of our concept became walnut veneer with expressive white sapwood character and somewhat atypical grain of American walnut. This material can be found in the daytime living area, however, in the sleeping quarters of the apartment we contrasted it by utilizing a considerably lighter oak veneer. The entire building complex has a centralized heating and cooling managed by an HVAC distribution system, which presented us with a considerable challenge of masking and covering the unsightly air ducts, as well as various types of inspection chambers, which are necessary for this type of technology. To this end, we replaced the original drywall lower ceiling with a wooden latticed one, which has a type of perforation that offers a much better concealment of the aforementioned openings. Elegant decorative panels made from MDF boards were utilized to mask the air ducts.

American walnut

American walnut

Cladding

MDF/Anracit

MDF/Anracit

Furniture

Dak walnut

Dark wallnut

Floor

Layout

Originally, a long hallway was led through the middle of the apartment. Right from the get-go, we started considering how to best arrange the apartment’s layout and how to open the space up more and bring in more light. This led to the decision to remove the partition wall between the hallway and kitchen. As a result, the hallway became a part of the daytime living areas, instead of a dark, uninviting space, which it originally was. The apartment as such became more airy and open. Another way we wanted to promote play of light was by use of mirrors and other high-gloss materials, which reflect the view and the light coming in from the windows.

  • Pôdorys

Master bedroom

The master bedroom is not simply a single room, but rather an entire independent wing of the 4-room apartment with its own dedicated bathroom and two separate walk-in closets – a smaller one situated near the entrance to the area of the master bedroom, the second one in front of the bathroom. The bedroom is furnished with a large, bespoke bed with upholstered head of the bed and mirror headboard. A chest-of-drawers together with a vanity table are also in the bedroom, located near the large window.

Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku

Walk-in closets

The walk-in closets in the area belonging to the master bedroom have been designed with partly using glass partitions and relying on designer lighting. Luxurious appearance was achieved by using lacquered MDF boards as the closet storage unit frames. Sliding glass-metal doors constitute an interesting feature in both of the walk-in closets, in the first one they cover a wardrobe, in the second one they separate the closet from the adjoining bathroom.

Štvorizbový byt v Sky Parku
Štvorizbový byt v Sky Parku

Furnishings and details

Bespoke furnishings designed by us, not only utilize high-quality materials, but they also are characterized by detailed and thought-out craftsmanship. Milled handles, doorknobs, grips, or interior lighting elements constitute an internal part of high-quality artisan craftsmanship. Together with other meticulously selected accessories, moveables, lighting and other elements, the interior becomes a complex, carefully planned masterpiece.

Project and execution

The interior of this apartment was designed in full concordance with the needs and requirements of the client. We improved the apartment’s layout and by using appealing materials, we highlighted the strongest suit of this place – the stunning view of the city. The apartment has a luxurious, but at the same time, cosy, homey feel.

Would you like to learn more about how we can transform your vison into reality?

Residential houses

Inspiration

Don't miss new updates

Do you like our works? Subscribe to our newsletter and receive updates straight to your inbox.

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Additional projects

Apartment in Devin Gardens III.

Apartment in Devin Gardens III.

Rodinný dom Staré Grunty

Rodinný dom Staré Grunty

Reconstruction of a flat in the historical centre

Reconstruction of a flat in the historical centre

Contact

  • Archstyl architects
  • Černyševského 26
  • 851 01 Bratislava

Language

Your safety is our priority

Now, you can book a video conference call with our design team to stay safe.

Book the call