• Family house in Nova Dedinka

    Family house in Nova Dedinka

    Designer waterside living located by the charming pond and close to nature.

Designer Waterside Living

This particular project was to design the interior for a newly-built family house in Nova Dedinka, which is located on a beautiful lot near the lake. The modern family house sits on a peninsula surrounded by massive trees at the end of a one-way street. The house offers its inhabitants peaceful living close to nature and in a beautiful environment. The project itself has the glass facade of the living room facing the lake. This architectural element also largely shapes the overall interior design, the look and subsequent execution of which was carried out under the eye of our studio.

208 m2

living space

2

months design

3

months to deliver

208 m2

living space

2

months design

3

months to deliver

Living Room

The design and layout of the living room is characterized by the connection of the interior with the exterior. Large glass panels pull the terrace, garden and surrounding nature into the house. The full-height windows, in addition to the high headroom, make the living room airy and well-lit. As per the client’s request, stone paneling is the material of choice for the architectural identity of the house. This can also be found in the interior and, as such, is one of the main elements. The role of the contrasting material is taken by oak, present in the flooring of the living room, as well as in the furniture in the rest of the house. The wonderful trio of bubble lights over the sofa and the authentic rafters also make for an interesting element.

Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke

Materials

The idea of using natural materials is carried throughout the entire interior. As mentioned before, the interior stone enters the exterior, same as the wood, occasionally differing in its shade. The outside surfaces use exotic wood, whereas the interior uses oak in order to stay with the palette. Thanks to the subtlety of metal, it can also be found indoors, in the form of inconspicuous shelves on the stone wall in the living room. Most of the house has poured epoxy flooring, fashioned in a warmer beige shade. This helps with the airiness, spaciousness and brightness of the entire interior design with the aid of the ceiling portlight.

Oak

Oak

Furniture

Stone

Stone

Walls and facade

Epoxy

Epoxy

Floor

Kitchen and Dining Room

The tall kitchen counter with built-in appliances transitions into the wall paneling with concealed doors leading into adjacent rooms, thus creating a unified and compact block design-wise. It is made of high-quality oak ply with subtle figuring. The rest of the kitchen is fashioned into a sizable island, which provides the owners with lots of working space when preparing meals. The kitchen offers a beautiful view through the living room and into the garden with the surrounding nature thanks to the glass facade. The dining room forms the interface between the living room and kitchen and its large dining table is the beating heart of the house.

Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke

Entrance and Hallway

The entrance hall is sizable and well-lit, offering a representative feeling thanks to its openness. This space is characterized by large furniture walls, which effectively hide a lot of storage space, in addition to doors to the adjacent rooms. The hallway connects to the entrance hall perpendicularly and leads into the night area. These two spaces are thus connected in their design.

Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke

Layout

The house is L-shaped. One wing consists of the night area and the other houses the day area. The bathrooms, maintenance and storage rooms are faced towards the street and the living quarters into the garden. Thanks to the large windows and glass facade, the yard area is enhanced by a wonderful view a the surrounding nature and garden, connecting to it optically.

  • Pôdorys

Bedroom

The bedroom may be found the furthest from the day area of the house and is visibly a place of relaxation. One can admire not only the greenery from the garden, but also the stone facade paneling and wooden elements of the house’s architecture. It is in the bedroom where we can also find a corner window with a frameless corner connection, facilitating the aforementioned view. This space is dominated by wood, including the furniture and solid-wood furniture, making the room much cozier. The bed is upholstered in suede-blue and adds nice contrast to the rest of the room.

Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke

Bathrooms

The bathrooms are designed to be simple and functional. Their job is not to draw attention, but to provide quality and comfortable facilities for daily toiletries. The space is designed generously and is also optically enhanced via mirrors and glass elements. The oak ply enters the bathrooms as well, same as in the rest of the house. The paneling and tiles are unified in a light-beige color, reminiscent of the shade of the poured epoxy flooring in the day areas and hallways.

Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke

Furniture and Details

The furniture we designed is custom-made and not only uses high-quality materials, but also boasts a formidable attention to detail. Be it slotted handles, knobs, grips or lighting elements, all of these are an inseparable part of the high quality of manufacture. Together with the diligently-picked accents, furniture, lights and other elements, the interior makes for a complex and thought-out whole.

Child’s Room

The child’s room was designed for a young boy – a future football player. The furniture here is designed in a way to stimulate the child towards active play, where the platform above the bed can be reached via a ladder on the wall and over the furniture. The visual side is complemented with a comic book style, with the boy’s favorite motifs. Bright colors, beloved by children, may be found around the room.

Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke
Rodinný dom v Novej Dedinke

Project and Execution

The interior of the family house was designed by us in full compliance with its architecture. When designing the interior, the analyzed and subsequently facilitated intended views towards the exterior in our designs. The outer facade materials thus became also materials used indoors. The result presents us with a complex whole executed to perfection, of which all of us – including our investor and professional colleagues, who designed the house and garden – are rightfully proud.

Would you like to learn more about how we can transform your vison into reality?

Residential houses

Inspiration

Don't miss new updates

Do you like our works? Subscribe to our newsletter and receive updates straight to your inbox.

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.

Additional projects

Three bedroom apartment in Petrzalka

Three bedroom apartment in Petrzalka

Family house in Trnava

Family house in Trnava

Three bedroom apartment in Old Town

Three bedroom apartment in Old Town

Contact

  • Archstyl architects
  • Černyševského 26
  • 851 01 Bratislava

Language

Your safety is our priority

Now, you can book a video conference call with our design team to stay safe.

Book the call